Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29981
Title: Застосування озонних технологій в харчовій промисловості України
Other Titles: Application of ozone technologies in the food industry of Ukraine
Authors: Каплюк, Наталія
Алімов, Денис Степанович
Щербатюк, Тетяна Григорівна
Keywords: озон
харчова промисловість
Issue Date: Nov-2023
Publisher: ХНТУ
Citation: Каплюк Н. А. Застосування озонних технологій в харчовій промисловості України / Н. А. Каплюк, Д. С. Алімов, Т. Г. Щербатюк // Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості: Матеріали Х Всеукраїнської науково-практичної заочної конференції молодих учених і студентів. – Хмельницький : ХНТУ. - 2023. - С. 30-32.
Abstract: Останнім часом в харчовій промисловості має потужний розвиток тенденція із використання в процесі виробництва продуктів харчування і напівфабрикатів, заснованих виключно на основі безпечних і економічно чистих методів. Це пов’язано зі зростанням вимог споживачів до харчових продуктів. Все більша кількість населення звертає увагу не тільки на органолептичні якості, але й на показники безпеки харчових продуктів, сировина для виробництва яких виготовлена або вирощена без використання пестицидів та інших хімічних шкідливих речовин, що можуть акумулюватися в рослинних продуктах. Все частіше головну роль ву технологічних процесах займають фізичні і фізико-хімічні методи, що сприяють підвищенню екологічної складової процессу виробництва. Серед цих методів, одним із найбільш перспективних, на думку багатьох вчених світу, є використання озону і озоно-повітряних сумішей, основою дії яких є найекологічний елемент – кисень.
URI: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29981
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра біотехнології, шкіри та хутра
Appears in Collections:Матеріали наукових конференцій та семінарів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
24.11.2023 збірник ХНТУ.pdfЗастосування озонних технологій в харчовій промисловості України. С. 30-32.2,64 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.