Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29981
Назва: | Застосування озонних технологій в харчовій промисловості України |
Інші назви: | Application of ozone technologies in the food industry of Ukraine |
Автори: | Каплюк, Наталія Алімов, Денис Степанович Щербатюк, Тетяна Григорівна |
Ключові слова: | озон харчова промисловість |
Дата публікації: | лис-2023 |
Видавництво: | ХНТУ |
Бібліографічний опис: | Каплюк Н. А. Застосування озонних технологій в харчовій промисловості України / Н. А. Каплюк, Д. С. Алімов, Т. Г. Щербатюк // Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості: Матеріали Х Всеукраїнської науково-практичної заочної конференції молодих учених і студентів. – Хмельницький : ХНТУ. - 2023. - С. 30-32. |
Короткий огляд (реферат): | Останнім часом в харчовій промисловості має потужний розвиток тенденція із використання в процесі виробництва продуктів харчування і напівфабрикатів, заснованих виключно на основі безпечних і економічно чистих методів. Це пов’язано зі зростанням вимог споживачів до харчових продуктів. Все більша кількість населення звертає увагу не тільки на органолептичні якості, але й на показники безпеки харчових продуктів, сировина для виробництва яких виготовлена або вирощена без використання пестицидів та інших хімічних шкідливих речовин, що можуть акумулюватися в рослинних продуктах. Все частіше головну роль ву технологічних процесах займають фізичні і фізико-хімічні методи, що сприяють підвищенню екологічної складової процессу виробництва. Серед цих методів, одним із найбільш перспективних, на думку багатьох вчених світу, є використання озону і озоно-повітряних сумішей, основою дії яких є найекологічний елемент – кисень. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29981 |
Faculty: | Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій |
Department: | Кафедра біотехнології, шкіри та хутра |
Розташовується у зібраннях: | Матеріали наукових конференцій та семінарів |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
24.11.2023 збірник ХНТУ.pdf | Застосування озонних технологій в харчовій промисловості України. С. 30-32. | 2,64 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.