Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/880
Title: | Електророзрядна обробка в технологіях промивки вовни та одержання вовняного жиру |
Authors: | Семешко, О. Я. Сарібєкова, Ю. Г. Єрмолаєва, А. В. Кулігін, М. Л. |
Keywords: | electro-bit wool treatment wool wool grease lanolin электроразрядная обработка шерсть шерстный жир ланолин електророзрядна обробка вовна вовняний жир ланолін |
Issue Date: | 2014 |
Citation: | Електророзрядна обробка в технологіях промивки вовни та одержання вовняного жиру [Текст] / О. Я. Семешко, Ю. Г. Сарібєкова, А. В. Єрмолаєва, М. Л. Кулігін // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 5 (79). - C. 215-218. |
Source: | Вісник Київського національного університету технологій та дизайну |
Abstract: | У статті розглянуті переваги технології промивання вовняного волокна на основі застосування методу електророзрядної нелінійної об’ємної кавітації в порівнянні з типовою технологією. Відзначено, що промивка вовни за пропонованою технологією забезпечує одержання якісного волокна з максимальним збереженням його природних властивостей при економії енергоресурсів. Також показано, що дана технологія дозволить більш ефективно проводити процес вилучення вовняного жиру з вовномийної води. Вперше запропоновано застосування електророзрядної нелінійної об’ємної кавітації в технології отримання вовняного жиру. Пропонована технологія очистки вовни з застосуванням електророзрядної нелінійної об’ємної кавітації дозволяє знизити витрату води на промивку на 33,3% і миючих речовин на 50%, що сприятиме зменшенню негативного впливу фабрик первинної очистки вовни на навколишнє середовище. Концентрація вовняного жиру лише в одній промивній ванні сприятиме підвищенню ефективності процесу вилучення вовняного жиру. |
URI: | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/880 |
Appears in Collections: | Наукові публікації (статті) Вісник КНУТД |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
V79_P215-218.pdf | 225,37 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.