Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/874| Title: | Екологічні та ресурсозбережні технології переробки хутрової сировини |
| Authors: | Данилкович, А. Г. Панасюк, І. В. Романюк, О. О. |
| Keywords: | activated water electrolysis soaking pickling degreasing активированная вода электролиз отмока пикелевание обезжирование активована вода електроліз відмочування пікелювання знежирювання |
| Issue Date: | 2014 |
| Citation: | Данилкович А. Г. Екологічні та ресурсозбережні технології переробки хутрової сировини [Текст] / А. Г. Данилкович, І. В. Панасюк, О. О. Романюк // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 5 (79). - C. 191-194. |
| Source: | Вісник Київського національного університету технологій та дизайну |
| Abstract: | Зроблено аналіз існуючих технологічних процесів обробки хутрової сировини прісно-сухого методу консервування, який дозволив здійснити синтез чинників, які безпосередньо визначають витрати енергії, робочого часу, води, дорогих шкідливих хімічних реагентів, а також якість і об’єм стічних вод. Запропоновано розроблені способи обробки хутрової сировини для відмочування, переддубильної обробки та дублення шкурок кроля, відмочування та знежирювання шкурок нутрії, які передбачають використання активованих водних розчинів – аноліту при рН 2,0-3,5 чи католіту при рН 8,5-10,5 і температурі відмочувальної рідини 18-22 оС та розчину для знежирювання 28-32 оС. Енергоресурсозбережні обробки хутрової сировини створені з використанням активованих водних розчинів. Розроблені способи зменшують витрати енергії, води, хімічних реагентів та покращують якість хутра. |
| URI: | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/874 |
| Appears in Collections: | Кафедра біотехнології, шкіри та хутра (БШХ) Наукові публікації (статті) Вісник КНУТД |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| V79_P191-194.pdf | 241,64 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.