Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29134
Назва: Optimization of fermentation conditions for PLA strains
Автори: Hretskyi, Ihor
Ming Xiao, Ni
Ключові слова: fermentation strain
PLA
fermentation conditions
Дата публікації: чер-2024
Видавництво: Київський національний університет технологій та дизайну
Бібліографічний опис: Ming Xiao Ni. Optimization of fermentation conditions for PLA strains : Qualification thesis on the specialty 162 "Biotechnology and Bioengineering" / Ni Ming Xiao ; scientific supervisor Ihor Hretskyi ; reviewer Liubov Zelena. – Kyiv : KNUTD, 2024. – 46 p.
Короткий огляд (реферат): Since the world entered the 21st century, the rapid development of science and technology and economy, environmental problems and energy depletion have become increasingly serious, and with the promulgation of a series of national plastic restrictions, people have begun to pay more and more attention to degradable materials, the so-called degradable materials, that is, materials that can be completely decomposed by bacteria and other microorganisms in a suitable natural environment, can be a good alternative to plastic products. One of the most popular materials is polylactic acid (PLA), a polymer polymerized from lactic acid as the main raw material, which is made from renewable plant resources (such as straw) from a synthetic point of view. There are several methods for the production of PLA, such as direct polycondensation method, two-step method, which not only has the characteristics of existing plastic polyethylene, polypropylene, polystyrene propylene and other materials, but also has degradability. It is clear that there is a plenty of advantages and applications of PLA, the use of it has many limitations, for example high cost etc. This paper aims to construct a suitable fermentation strain by collating relevant research papers at home and abroad, and then conduct a single factor experiment to find the most suitable fermentation conditions, in order to achieve the improvement of yield and quality.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29134
Faculty: Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій
Department: Кафедра біотехнології, шкіри та хутра
Розташовується у зібраннях:Бакалаврський рівень

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dyplom162__Ni Mingxiao.pdf897,33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.