Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/28685
Назва: | Розроблення складу мікробної композиції для приготування червоного фландрійського елю за прискореною технологією |
Інші назви: | Development of the composition of the microbial composition for the preparation of red Flanders ale using accelerated technology |
Автори: | Юнгін, Ольга Сергіївна Бондаренко, Валерій Леонідович |
Ключові слова: | червоний фландрійський ель ферментація мікробна композиція |
Дата публікації: | гру-2024 |
Видавництво: | Київський національний університет технологій та дизайну |
Бібліографічний опис: | Бондаренко В. Л. Розроблення складу мікробної композиції для приготування червоного фландрійського елю за прискореною технологією : кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія / В. Л. Бондаренко ; наук. кер. О. C. Юнгін ; рец. О. А. Охмат. – Київ : КНУТД, 2024. – 72 с. |
Короткий огляд (реферат): | У кваліфікаційній роботі розглянуто основні наявні варіанти комерційних та некомерційних рецептур червоного фландрійського елю, варіанти його виробництва та ферментації, технологія прискореного виробництва на основі отриманих даних та дані до неї. В результаті досліджень розроблена мікробна композиція для прискорення технології приготування червоного фландрійського елю. Також було вибрано оптимальний зерновий склад готового сусла на основі робіт різних авторів. Після проведення ферментації за допомогою отриманої мікробної композиції та витримування пива впродовж 30 днів було отримано експериментальний зразок, який за даними досліджень був подібний до заводських еталонів. Даний продукт був отриманий після 30 днів витримки замість класичних 2 років в бельгійських пивоварнях, що дає змогу стверджувати, що отримання цього сорту пива можна зробити більш комерційно доступним. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/28685 |
Faculty: | Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій |
Department: | Кафедра біотехнології, шкіри та хутра |
Розташовується у зібраннях: | Магістерський рівень |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Diplom_162_Bondarenko.pdf | 2,43 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.