Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/28684
Title: | Оптимізація поживного середовища для культивування рекомбінантного штаму E.coli BL21 |
Other Titles: | Optimisation of the Nutrient Medium for Cultivation of the Recombinant Strain of E. coli BL21 |
Authors: | Юнгін, Ольга Сергіївна Бобир, Ігор Миколайович |
Keywords: | оптимізація поживне середовище продуктивність E.coli BL21 |
Issue Date: | Dec-2024 |
Publisher: | Київський національний університет технологій та дизайну |
Citation: | Бобир І. М. Оптимізація поживного середовища для культивування рекомбінантного штаму E.coli BL21 : кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія / І. М. Бобир ; наук. кер. О. C. Юнгін ; рец. І. М. Волошина. – Київ : КНУТД, 2024. – 63 с. |
Abstract: | Кваліфікаційна робота присвячена оптимізації поживного середовища для культивування рекомбінантного штаму Escherichia coli. У роботі представлено літературний огляд джерел, який присвячений значенню та потенціалу застосування рекомбінантних білків. У рамках дослідження було визначено оптимальні умови для культивування рекомбінантного штаму E. coli. Проаналізовано вплив різних поживних середовищ на продуктивність, суху масу клітин та титр клітин, а також здійснено статистичний аналіз для вибору найбільш ефективних параметрів культивування. Отримані результати можуть бути використані для оптимізації методів культивування рекомбінантних штамів E. coli. Визначення оптимальних умов допоможе підвищити, знизити витрати на культивування та вдосконалити промислові процеси в біотехнологічній та фармацевтичній галузях. |
URI: | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/28684 |
Faculty: | Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій |
Department: | Кафедра біотехнології, шкіри та хутра |
Appears in Collections: | Магістерський рівень |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Diplom_162_Bobir.pdf | 2,34 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.