Please use this identifier to cite or link to this item:
                
    
    https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/28650| Title: | Вплив наночасток срібла та N-ацилгомосеринлактонів на ріст пшениці | 
| Other Titles: | The effect of silver nanoparticles and N-acylhomoserine lactones on wheat growth | 
| Authors: | Охмат, Олена Анатоліївна Лупан, Катерина Олександрівна  | 
| Keywords: | пшениця наночастки срібла N-ацилгомосеринлактони біостимулятори оцінка ефективності  | 
| Issue Date: | Dec-2024 | 
| Publisher: | Київський національний університет технологій та дизайну | 
| Citation: | Лупан К. О. Вплив наночасток срібла та N-ацилгомосеринлактонів на ріст пшениці : кваліфікаційна робота другого (магістерського) рівня за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія / К. О. Лупан ; наук. кер. О. А. Охмат ; рец. О. А. Андреєва. – Київ : КНУТД, 2024. – 69 с. | 
| Abstract: | У роботі досліджено вплив наночасток срібла та N-ацилгомосеринлактонів на ріст та розвиток озимої пшениці. Проаналізовано механізми дії цих агентів на фотосинтетичні процеси та метаболізм рослин. Встановлено, що обробка насіння наночастками срібла у поєднанні з бактеріальними лактонами демонструє зростання пагонів і кореневої системи, що підкреслює їх потенціал для стимуляції росту рослин. Виявлено також, що комбінації наночасток срібла та N-ацилгомосеринлактонів позитивно впливають на вміст хлорофілів, каротиноїдів, білків та інших важливих метаболітів, що може стати основою для нових агрономічних практик у сільському господарстві України в умовах зміни клімату та екологічних викликів. | 
| URI: | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/28650 | 
| Faculty: | Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій | 
| Department: | Кафедра біотехнології, шкіри та хутра | 
| Appears in Collections: | Магістерський рівень | 
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Diplom_162_Lupan.pdf | 25,82 MB | Adobe PDF | View/Open | 
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.