Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/27020
Title: Вплив надзвичайних подій на ефективність діяльності ресторанного бізнесу
Other Titles: The influence of extraordinary events on the efficiency of the restaurant business
Authors: Моргулець, О. Б.
Коваль, Ю. Р.
Keywords: сфера гостинності
готельно-ресторанний бізнес
війна
пандемія
криза
стратегії розвитку
шляхи подолання кризи
ефективність
hospitality
hotel and restaurant business
war
pandemic
crisis
development strategies
ways to overcome the crisis
efficiency
Issue Date: Jun-2024
Publisher: Київський національний університет технологій та дизайну
Citation: Коваль Ю. Р. Вплив надзвичайних подій на ефективність діяльності ресторанного бізнесу : кваліфікаційна робота здобувача освіти першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 241 Готельно-ресторанна справа / Ю. Р. Коваль ; наук. кер. О. Б. Моргулець. – Київ : КНУТД, 2024. – 70 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню впливу наздзвичайних подій, зокрема, пандемії та війни в Україні, на вітчизняний готельно-ресторанний бізнес. Відзначено, що для багатьох закладів цей вплив виявився катастрофічним і призвів до того, що вони були змушені припинити свою роботу, а для інших виявився чинником розвитку. Обґрунтовано, що будь-яка криза приводить до появи нових можливостей. Проаналізовано зміни у веденні бізнесу, викликані війною. З’ясовано, що сьогодні ключовим показником ефективності готельно-ресторанного бізнесу є відсутність збитків та об’єктів, які потребують дотацій. Розглянуто шляхи зменшення впливу надзвичайних подій на діяльність готельно-ресторанного бізнесу. Запропоновано впровадження інноваційних технологій для забезпечення розвитку підприємства готельно-ресторанного бізнесу в умовах надзвичайних подій.
The qualification work is devoted to the study of the impact of extraordinary events, in particular, the pandemic and the war in Ukraine, on the domestic hotel and restaurant business. It was noted that for many institutions this influence turned out to be catastrophic and led to the fact that they were forced to stop their work, while for others it turned out to be a factor of development. It is well-founded that any crisis leads to the emergence of new opportunities. The changes in business conduct caused by the war are analyzed. It was found that today the key indicator of the efficiency of the hotel and restaurant business is the absence of losses and facilities that need subsidies. Ways to reduce the impact of extraordinary events on the activity of the hotel and restaurant business are considered. It is proposed to introduce innovative technologies to ensure the development of the hotel and restaurant business in the conditions of extraordinary events.
URI: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/27020
Faculty: Навчально-науковий інститут культури і креативних індустрій
Department: Кафедра туризму та готельно-ресторанного бізнесу
Appears in Collections:Бакалаврський рівень
Кафедра туризму та готельно-ресторанного бізнесу (ТГРБ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Dyplom241_Koval_Morhulets.pdfКваліфікаційна робота бакалавра з готельно-ресторанної справи1,27 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.