Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/24273
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Шидловська, О. А. | - |
dc.contributor.author | Савицька, Карина Василівна | - |
dc.date.accessioned | 2023-08-22T11:08:47Z | - |
dc.date.available | 2023-08-22T11:08:47Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Савицька К. В. Технологія отримання пивних дріжджів : дипломний бакалаврський проєкт за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія / К. В. Савицька ; наук. кер. О. А. Шидловська ; рец. І. М. Волошина. – Київ : КНУТД, 2023. – 84 с. | uk |
dc.identifier.uri | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/24273 | - |
dc.description.abstract | Дипломний бакалаврський проєкт присвячено технології отримання пивних дріжджів у відповідності до техніко-економічного обґрунтування. У дипломному проєкті обґрунтовано технологію отримання пивних дріжджів, отриманих на основі Saccharomyces cerevisiae штаму Kolin. Представлено технологічну схему виробництва пивних дріжджів, яка передбачає стадії санітарної підготовки виробництва, підготовку стерильного аераційного повітря, приготування та стерилізацію поживних середовищ, виробничий біосинтез, зберігання культуральної рідини та знешкодження відходів. Було обґрунтовано вибір біологічного об‘єкту, спосіб проведення біосинтезу, кількість необхідних стадій підготовки посівного матеріалу, склад, стерилізацію та приготування поживного середовища, кількість та тривалість виробничих циклів. Дипломний бакалаврський проєкт включає методики контролю на стадії біосинтезу та на стадії отримання культуральної рідини пивних дріжджів. | uk |
dc.description.abstract | The bachelor's degree project is dedicated to the technology of beer yeast production based on the technical and economic justification. The project substantiates the technology of production of beer yeast based on the Saccharomyces cerevisiae strain Kolin. The technological scheme of beer yeast production is presented, which includes stages of sanitary preparation of production, preparation of sterile aeration air, preparation and sterilization of nutrient media, industrial biosynthesis, storage of culture liquid, and waste disposal. The choice of biological object, method of biosynthesis, number of required stages of inoculum preparation, composition, sterilization, and preparation of nutrient media, as well as the quantity and duration of production cycles, are justified. The bachelor's degree project includes the control methodology at the biosynthesis stage and at the stage of obtaining the liquid culture of beer yeast. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Київський національний університет технологій та дизайну | uk |
dc.subject | біосинтез пивних дріжджів | uk |
dc.subject | штам Kolin | uk |
dc.subject | beer yeast biosynthesis | uk |
dc.subject | Saccharomyces cerevisiae | uk |
dc.subject | Kolin strain | uk |
dc.title | Технологія отримання пивних дріжджів | uk |
dc.title.alternative | Beer yeast production technology | uk |
dc.type | Дипломний проект | uk |
local.contributor.altauthor | Savytska, Karyna | - |
local.subject.faculty | Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій | uk |
local.subject.department | Кафедра біотехнології, шкіри та хутра | uk |
local.subject.method | 1 | uk |
local.diplom.group | ББТск-20 | uk |
local.diplom.okr | Бакалавр | uk |
local.diplom.speciality | 162 Біотехнології та біоінженерія | uk |
local.diplom.program | Біотехнологія | uk |
local.contributor.altadvisor | Shydlovska, Olga | - |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра біотехнології, шкіри та хутра (БШХ) Бакалаврський рівень |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Dyplom162_Savytska_Shydlovska.pdf | Бакалаврський проєкт | 4,68 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.