Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/1436
Title: | Еколого-економічна оцінка технологій отримання протеїнового концентрату з колагенмістких відходів харчової промисловості |
Authors: | Плаван, В. П. Паливода, О. М. Коляда, М. К. |
Keywords: | еколого-економічна оцінка харчова промисловість протеїновий концентрат переробка відходів |
Issue Date: | 2015 |
Citation: | Плаван В. П. Еколого-економічна оцінка технологій отримання протеїнового концентрату з колагенмістких відходів харчової промисловості / В. П. Плаван, О. М. Паливода, М. К. Коляда // Вісник ЖНАЕУ. – 2015. – № 1 (48), Т. 2. – С. 215-225. |
Source: | Вісник Житомирського національного агроекологічного університету |
Abstract: | Запропоновано підходи до оцінки екологічного, економічного та комерційного ефектів від впровадження технологій отримання протеїнового концентрату з колагенмістких відходів харчової промисловості. Проведено аналіз світового та вітчизняного ринку споживання риби і рибної продукції населенням за останній період й на його основі кількісно оцінено обсяги відходів рибопереробного виробництва України. Виділено та описано негативні ефекти від захоронення рибних відходів на відкритих звалищах, а також розраховано екологічні втрати від них. На основі кількісних параметрів нової технології отримання протеїнового концентрату розраховано можливий комерційний ефект від ринкової реалізації протеїнової суміші, що отримується внаслідок повної переробки рибних відходів. |
URI: | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/1436 |
Faculty: | Факультет економіки та бізнесу |
Department: | Кафедра економіки та сфери обслуговування |
Appears in Collections: | Наукові публікації (статті) Кафедра смарт-економіки (СЕ) Кафедра хімічних технологій та ресурсозбереження (ХТР) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
20160412_502.pdf | 1,14 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.