Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/886
Назва: | Визначення амінокислотного складу колагену шкіряних відходів після процесу дехромування |
Автори: | Борисенко, Ю. В. |
Ключові слова: | collagen leather waste dechroming amino acid composition коллаген кожевенные отходы дехромирование аминокислотный состав колаген шкіряні відходи дехромування амінокислотний склад |
Дата публікації: | 2014 |
Бібліографічний опис: | Борисенко Ю. В. Визначення амінокислотного складу колагену шкіряних відходів після процесу дехромування [Текст] / Ю. В. Борисенко // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 5 (79). - C. 245-249. |
Source: | Вісник Київського національного університету технологій та дизайну |
Короткий огляд (реферат): | Використано метод рідинної іонообмінної колоночної хроматографії для аналізу амінокислотного складу колагену шкіри. Визначено та проаналізовано амінокислотний склад нативного колагену, колагену після пікелювання та колагену після дехромування системами (NH4)2SO4+ NH4OH та СО2+NH4OH. Показано, що амінокислотний склад дехромованого колагену зберігся на 97-97,7 % від пікельованого. Вперше встановлено за допомогою порівняльного аналізу амінокислотного складу нативного колагену, колагену після пікелювання та колагену після дехромування системами (NH4)2SO4+ NH4OH та СО2+NH4OH, що, в основному, колаген дерми дубленої шкіри, після вилучення хрому (ІІІ), зберігся за своєю первинною структурою. Практична значимість полягає у можливості подальшого застосування дехромованих відходів із збереженою первинною структурою колагену для одержання білоквмісних продуктів, зокрема, клею, гідролізатів, кормових добавок, білкових добрив. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/886 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації (статті) Вісник КНУТД |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
V79_P245-249.pdf | 258,12 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.