Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/868
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛободзинська, Т. П.uk
dc.date.accessioned2016-02-15T10:37:37Z-
dc.date.available2016-02-15T10:37:37Z-
dc.date.issued2014
dc.identifier.citationЛободзинська Т. П. Структурно-функціональна складова механізму забезпечння конкурентоспроможності інноваційної продукції [Текст] / Т. П. Лободзинська // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2014. - № 5 (79). - C. 149-157.uk
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/868-
dc.description.abstractМетою дослідження є вивчення кластера та створення венчурного освітньо-науково-виробничого кластера для забезпечення стратегічної конкурентоспроможності інноваційної продукції підприємств, перевагами якого є: урахування інтересів усіх учасників кластеру, концентрація зусиль і ресурсів, розроблення і досягнення стратегічних цілей. Розглянуто теоретико-методичні засади створення венчурного освітньо-науково-виробничого кластера – принципово нової структурно-функціональної складової організаційно-економічного механізму забезпечення конкурентоспроможності продукції, що базується на узгодженості інтересів усіх суб’єктів інноваційного процесу і надає можливість зробити його як економічно, так і технологічно доцільним та спрямованим, сприяє підвищенню ефективності інноваційних процесів і забезпечує стратегічну конкурентоспроможність інноваційної продукції підприємств. Венчурний освітньо-науково-виробничий кластер є структурно-функціональною складовою механізму забезпечення конкурентоспроможності інноваційної продукції, стимулює інноваційний розвиток на підставі гармонізації та узгодженості інтересів усіх його учасників, що виконують свої традиційні соціально-економічні функції в межах кластеру та продукують синергетичний ефект, який простежується у нових ідеях, розробках, інноваціях. Кластерна модель дозволить максимально використовувати існуючі ресурси для підвищення конкурентоспроможності продукції, дозволить об’єднати університети, науково-дослідні організації, виробничі підприємства, органи влади в певну мережу, яка сприятиме інноваційній активності кожного з учасників. Запропонований нами венчурний освітньо-науково-виробничий кластер надає можливість забезпечити конкурентоспроможність інноваційної продукції, що і відповідає меті дослідження. Особливістю кластера є те, що він будується на принципі балансу інтересів суб’єктів інноваційного процесу, що надає можливість забезпечити конкурентоспроможність інноваційної продукції підприємств, підвищити їх адаптивну реакцію до кон’юнктурних змін. Результатом створення означеного кластера є забезпечення стратегічної конкурентоспроможності інноваційної продукції з урахуванням преференцій усіх учасників об’єднання.uk
dc.languageuk
dc.subjectstructural and functional component of a mechanism to ensure the competitiveness of innovative productsen
dc.subjectinnovative productsen
dc.subjecta mechanism to ensure the competitiveness of productsen
dc.subjectstrategic competitivenessen
dc.subjectventure educationalen
dc.subjectscientifical and industrial clusteren
dc.subjectструктурно-функциональная составляющая механизма обеспечения конкурентоспособности инновационной продукцииru
dc.subjectинновационная продукцияru
dc.subjectмеханизм обеспечения конкурентоспособности продукцииru
dc.subjectстратегическая конкурентоспособностьru
dc.subjectвенчурный образовательно-научно-производственный кластерru
dc.subjectструктурно-функціональна складова механізму забезпечення конкурентоспроможності інноваційної продукціїuk
dc.subjectінноваційна продукціяuk
dc.subjectмеханізм забезпечення конкурентоспроможності продукціїuk
dc.subjectстратегічна конкурентоспроможністьuk
dc.subjectвенчурний освітньо-науково-виробничий кластерuk
dc.titleСтруктурно-функціональна складова механізму забезпечння конкурентоспроможності інноваційної продукціїuk
dc.typeArticle
local.contributor.altauthorLobodzinska, T. P.en
local.contributor.altauthorЛободзинская, Т. П.ru
local.subject.sectionЕкономіка та управління підприємствамиuk
local.sourceВісник Київського національного університету технологій та дизайнуuk
local.source.number№ 5 (79)uk
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
V79_P149-157.pdf312,29 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.