Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/3518
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorФордзюн, Ю. І.uk
dc.contributor.authorАндреєва, О. А.uk
dc.date.accessioned2016-12-27T08:33:29Z-
dc.date.available2016-12-27T08:33:29Z-
dc.date.issued2012
dc.identifier.citationФордзюн Ю. І. Системний підхід до пізнання комфортності взуття на підставі аналізу фактичних відчуттів споживачем дискомфорту [Текст] / Ю. І. Фордзюн, О. А. Андреєва // Вісник Київського національного університету технологій та дизайну. - 2012. - № 3 (65). - C. 149-157.uk
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/3518-
dc.description.abstractЗ метою покращення оцінки споживчих властивостей взуття шляхом експертного опитування та інтерв’ювання респондентів - носіїв взуття, аналізу фактичних відчуттів споживачем дискомфорту та комфортності виробу, розроблено системний підхід до пізнання комфортності взуття. Показано, що в межах системи «споживач - взуття - зовнішнє середовище» показник комфортності має дуалістичну природу через наявність двох складових − об’єктивної, яка визначається критеріями якості взуття і залежить від умов середовища, та суб’єктивної, яка визначається безпосередніми органолептичними відчуттями споживача, котрі домінують у визначенні ергономічних властивостей взуття.uk
dc.description.abstractС целью улучшения оценки потребительских свойств обуви путем экспертного опроса и интервьюирования респондентов - носителей обуви, анализа фактических ощущений потребителем дискомфорта и комфортности изделия разработан системный подход к познанию комфортности обуви. Показано, что в пределах системы "потребитель – обувь - внешняя среда" показатель комфортности имеет дуалистическую природу вследствие наличия двух составляющих – объективной, которая определяется критериями качества обуви и зависит от условий среды, и субъективной, которая определяется непосредственными органолептическими ощущениями потребителя, доминирующими в определении эргономических свойств обуви.ru
dc.description.abstractAiming to improve the evaluation of consumer properties of footwear by means of expert survey and interviewing of the respondents - the bearers of the footwear, and analysis of actual consumer’s feelings of discomfort and comfortability of the product, the new systemic approach to the cognition of footwear comfortability have been worked out. It has been illustrated, that in the system “consumer - footwear - environment” indicators of comfortability possess dual nature through the existence of two components – objective, that is distinguished by the criteria of footwear quality and dependent on the terms of environment, and – subjective, that is distinguished by the indigenous organoleptical consumer’s feelings, dominating the ergonomic properties of the footwear.en
dc.languageuk
dc.subjectcomforten
dc.subjectshoesen
dc.subjectfeelingen
dc.subjectconsumeren
dc.subjectdiscomforten
dc.subjectenvironmenten
dc.subjectкомфортностьru
dc.subjectобувьru
dc.subjectощущениеru
dc.subjectпотребительru
dc.subjectдискомфортru
dc.subjectвнешняя средаru
dc.subjectкомфортністьuk
dc.subjectвзуттяuk
dc.subjectвідчуттяuk
dc.subjectспоживачuk
dc.subjectдискомфортuk
dc.subjectзовнішнє середовищеuk
dc.titleСистемний підхід до пізнання комфортності взуття на підставі аналізу фактичних відчуттів споживачем дискомфортуuk
dc.typeArticle
local.contributor.altauthorFordzjun, Y. I.en
local.contributor.altauthorAndreyeva, О. А.en
local.contributor.altauthorФордзюн, Ю. И.ru
local.contributor.altauthorАндреева, О. А.ru
local.subject.sectionМатеріалознавство, легка та текстильна промисловістьuk
local.sourceВісник Київського національного університету технологій та дизайнуuk
local.source.number№ 3 (65)uk
local.subject.method0
Розташовується у зібраннях:Кафедра біотехнології, шкіри та хутра (БШХ)
Наукові публікації (статті)
Вісник КНУТД

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
V65_P149-157.pdf376,9 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.