Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/30840
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorYezhova, Olga-
dc.contributor.authorKrotova, Tetyana-
dc.contributor.authorMosiychuk, Pavlo-
dc.contributor.authorYatsenko, Maryna-
dc.contributor.authorMeng, Kun-
dc.contributor.authorSong, Zixuan-
dc.date.accessioned2025-08-27T08:44:11Z-
dc.date.available2025-08-27T08:44:11Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationYezhova O. Contemporary Bakery Packaging Design: Integrating Style, Functionality, and Sustainability / O. Yezhova, M. Yatsenko, P. Mosiychuk, K. Meng, Z. Song // Теорія і практика дизайну. - 2025. - № 35. - С. 214–222.uk
dc.identifier.issn2415-8151 (Print)uk
dc.identifier.issn2786-8664 (Online)uk
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/30840-
dc.description.abstractPurpose. This study examines the application of modern design principles in bakery packaging, focusing on trends aligned with consumer expectations, sustainability, and cultural influences. Methodology. The research integrates qualitative and quantitative approaches, employing literature reviews and case studies to analyze global bakery packaging designs. Comparative analysis and systematic generalization were used to identify trends and practical applications. Graphic design digital tools like Photoshop, Adobe Illustrator, and CINEMA 4D were utilized for conceptualizing and visualizing packaging prototypes. Results. Key trends in bakery packaging design include sustainability, reusability, health-focused packaging, technological integration, using cultural heritage. Case analyses of bakery and restaurant brands such as KKBread, Wanluo Peony Crispy, and Neko Neko Shokupan highlight these trends. The findings emphasize visually appealing, functional designs that cater to diverse consumer groups. Innovations such as mascots, typography, and multifunctional packaging strengthen brand identities.Scientific novelty. For the first time, this study systematically analyzes the integration of modern aesthetics, cultural heritage, and consumer psychology in bakery packaging design. Improved methods for evaluating visual elements like color, typography, and cultural motifs were proposed, focusing on their role in building emotional connections and brand identity. Multifunctional and sustainable packaging concepts received further development. Practical relevance. The corporate identity of Jin Bai Li Cake was developed, including logo, mascot, patterns, and packaging for three types: simple, sustainable, and takeaway for the restaurant. The findings offer actionable insights for designers and marketers, providing strategies to improve packaging effectiveness.uk
dc.description.abstractМета. Проаналізувати застосування сучасних принципів дизайну в пакуванні для хлібобулочних виробів, зосереджуючись на тенденціях, які відповідають очікуванням споживачів, принципам сталого розвитку та культурним впливам. Методологія. Дослідження поєднує якісний і кількісний підходи з використанням огляду літератури та кейс-стаді для проведення аналізу дизайну упаковки хлібобулочних виробів на глобальному рівні. Для виявлення тенденцій і практичних застосувань використовувалися порівняльний аналіз і систематизація. Для розроблення та візуалізації прототипів упаковки застосовувалися цифрові інструменти графічного дизайну, як-от Photoshop, Adobe Illustrator та CINEMA 4D. Результати. Основні тенденції в дизайні упаковки для хлібобулочних виробів передбачають сталість, можливість повторного використання, орієнтованість на здоров’я та інтеграцію технологій, використання культурної спадщини. Аналіз кейсів брендів, як-от KKBread, Wanluo Peony Crispy та Neko Neko Shokupan, висвітлює ці тенденції. Результати підкреслюють значення візуально привабливих і функціональних різновидів дизайну, які відповідають потребам різних груп споживачів. Інновації, як-от використання талісманів, типографіки та багатофункціональних рішень, посилюють айдентику брендів. Наукова новизна. Уперше в дослідженні систематично проаналізовано інтеграцію сучасної естетики, культурної спадщини та психології споживачів у дизайні упаковки для хлібобулочних виробів. Запропоновано вдосконалені методи оцінювання візуальних елементів, як-от колір, типографіка та культурні мотиви, з акцентом на їхню роль у формуванні емоційних зв’язків та ідентичності бренду. Концепція багатофункціонального й екологічного пакування отримала подальший розвиток. Практична значущість. Розроблено корпоративний стиль бренду “Jin Bai Li Cake”, зокрема логотип, маскот, патерни й упаковку трьох типів: просту, стійку та для їжі на винос із ресторану. Отримані результати стануть у пригоді дизайнерам і маркетологам, пропонують стратегії для підвищення ефективності упаковки.uk
dc.language.isoenuk
dc.subjectpackaging designuk
dc.subjecttypographyuk
dc.subjectgraphic designuk
dc.subjectbrand identityuk
dc.subjectcultural heritageuk
dc.subjectChinese cultureuk
dc.subjectdigital technologyuk
dc.subjectsustainabilityuk
dc.subjectlogouk
dc.subjectmascotuk
dc.subjectcorporate patternuk
dc.subjectrestaurant branduk
dc.subjectbakeryuk
dc.subjectfood packaging designuk
dc.subjecteco-designuk
dc.subjectдизайн упаковкиuk
dc.subjectграфічний дизайнuk
dc.subjectфірмовий стиль брендуuk
dc.subjectкультурна спадщинаuk
dc.subjectкитайська культураuk
dc.subjectцифрові технологіїuk
dc.subjectсталий розвитокuk
dc.subjectлоготипuk
dc.subjectталісманuk
dc.subjectфірмовий візерунокuk
dc.subjectдизайн упаковки харчової продукціїuk
dc.subjectхлібобулочні виробиuk
dc.subjectбренди ресторанівuk
dc.subjectтипографікаuk
dc.subjectекодизайнuk
dc.titleContemporary Bakery Packaging Design: Integrating Style, Functionality, and Sustainabilityuk
dc.title.alternativeСучасний дизайн упаковки хлібобулочних виробів: поєднання стилю, функціональності й екологічностіuk
dc.typeArticleuk
local.contributor.altauthorЄжова, Ольга Володимирівна-
local.contributor.altauthorКротова, Тетяна Федорівна-
local.contributor.altauthorМосійчук, Павло Миколайович-
local.contributor.altauthorЯценко, Марина Володимирівна-
local.contributor.altauthorМен, Кунь-
local.contributor.altauthorСонг, Зісюань-
local.subject.sectionМистецтвознавство, дизайн і ергономікаuk
local.sourceТеорія і практика дизайнуuk
local.sourceTheory and Practice of Designuk
local.subject.facultyФакультет дизайнуuk
local.identifier.sourceВидання Україниuk
local.subject.departmentКафедра графічного дизайнуuk
local.identifier.doi10.32782/2415-8151.2025.35.22uk
local.identifier.urihttps://jrnl.nau.edu.ua/index.php/Design/article/view/20083uk
local.subject.method1uk
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Yezhova_Krotova_Mosiychuk_Yatsenko_Kun_Meng_TPD_2025.pdf944,49 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.