Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/30184
Назва: | Розробка складу та технології піни нашкірної |
Інші назви: | Development of the composition and technology of cutaneous foam |
Автори: | Роїк, Олена Товстига, Анна |
Ключові слова: | фармацевтична розробка propellant піна нашкірна знеболюючі засоби лідокаїн декспантенол пропелент analgesics dexpanthenol transdermal foam lidocaine pharmaceutical development |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Київський національний університет технологій та дизайну |
Бібліографічний опис: | Товстига А. Р. Розробка складу та технології піни нашкірної : кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістраза спеціальністю 226 "Фармація, промислова фармація" / А. Р. Товстига ; наук. кер. О. Роїк. – Київ : КНУТД, 2024. – 100 с. |
Короткий огляд (реферат): | Кваліфікаційну роботу присвячено розробці складу та технології виготовлення лікарського засобу у формі піни нашкірної для зовнішнього застосування на основі декспантенолу та лідокаїну. Здійснено аналіз вітчизняного ринку препаратів для місцевої анестезії. Фармацевтична розробка включала обґрунтування вибору відповідної лікарської форми, складу препарату, технології виробництва. Розроблено склад та промислову технологію виробництва лікарського засобу у формі піни нашкірної на основі лідокаїну та декспантенолу. Встановлено, що допоміжні речовини, використані при розробці лікарської форми під тиском, витримують випробування за показниками якості, активні фармацевтичні інгредієнти й допоміжні речовини є сумісними та не утворюють побічних продуктів. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/30184 |
Faculty: | Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій |
Department: | Кафедра промислової фармації |
Розташовується у зібраннях: | Магістерський рівень |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Товстига АР КМР.pdf | 2,72 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.