Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29142
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorHretskyi, Ihor-
dc.contributor.authorJiage, Zhang-
dc.date.accessioned2025-04-15T11:56:08Z-
dc.date.available2025-04-15T11:56:08Z-
dc.date.issued2024-06-
dc.identifier.citationJiage Zhang. Optimizing the production of Escherichia coli MG1655 ε- Fermentation conditions of polylysine : Bachelor’s thesis. Speciality 162 "Biotechnology and Bioengineering" / Zhang Jiage ; scientific supervisor Ihor Hretskyi ; reviewer Olena Okhmat. – Kyiv : KNUTD, 2024. – 37 p.uk
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/29142-
dc.description.abstractIn recent years, with the improvement of people's material living standards, the public health concept has been gradually enhanced, and food preservatives, as a key factor in food safety, have been highly valued by the state and society. Compared with chemical preservatives, more green, more efficient, non-toxic natural preservatives are favored by more and more consumers.ε -Polylysine (ε -poly-L-lysine, ε -PL), as a natural preservative made of lysine, has the advantages of excellent antibacterial effect, soluble in water, strong thermal stability, biodegradable, and safety and high efficiency. In this study, using univariate and response surface analysis to explore the fermentation conditions of ε -PL, the optimal fermentation conditions for ε -polylysine production were 60.29 g glucose, 7.49 g yeast powder, 12.08 g ammonium sulfate, and the predicted value of ε -polylysine was 0.2953 g / L. To test the accuracy of this response surface method, a shake flask fermentation experiment with ε -polylysine was performed to obtain an average yield of ε -polylysine of 0.286 ± 0.016 g / L. The result varies slightly from the predicted value of the model, which proves the accuracy of the model and has some practical value.uk
dc.language.isoenuk
dc.publisherКиївський національний університет технологій та дизайнуuk
dc.subjectε-Polylysineuk
dc.subjectescherichia coliuk
dc.subjectfermentation optimizationuk
dc.subjectresponse surface experimentuk
dc.titleOptimizing the production of Escherichia coli MG1655 ε- Fermentation conditions of polylysineuk
dc.typeДипломний проектuk
local.subject.facultyФакультет хімічних та біофармацевтичних технологійuk
local.subject.departmentКафедра біотехнології, шкіри та хутраuk
local.subject.method1uk
local.diplom.groupBEBT-20uk
local.diplom.okrБакалаврuk
local.diplom.speciality162 Biotechnology and Bioengineeringuk
local.diplom.programBiotechnologyuk
Розташовується у зібраннях:Бакалаврський рівень

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dyplom162_Zhang Jiage.pdf1,18 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.