Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/28593
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Щербатюк, Тетяна Григорівна | - |
dc.contributor.author | Приседько, Аліна Анатоліїївна | - |
dc.date.accessioned | 2025-02-12T13:57:54Z | - |
dc.date.available | 2025-02-12T13:57:54Z | - |
dc.date.issued | 2024-12 | - |
dc.identifier.citation | Приседько А. А. Технологія одержання антиоксидантів за допомогою калюсної культури: кваліфікаційна робота за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія / А. А. Приседько; наук. кер. Т.Г. Щербатюк. – Київ : КНУТД, 2024. – 74 с. | uk |
dc.identifier.uri | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/28593 | - |
dc.description.abstract | The qualification work has a theoretical and analytical character and is devoted to the technology of obtaining antioxidants using callus cultures. The main mechanisms of antioxidant action are considered, including the ability to neutralize reactive oxygen species and other reactive molecules formed as a result of metabolic processes. The chemical structure of various classes of antioxidants is described, including phenolic compounds, vitamins (such as vitamin C and vitamin E), enzymes (superoxide dismutase and catalase), and synthetic antioxidants. In the pharmaceutical industry, antioxidants are used as active ingredients in drugs for the treatment and prevention of various diseases. The methods of extraction of antioxidants from natural sources, such as milk thistle and subtropical bamboo, are presented. The qualification work substantiates the technology of obtaining antioxidants using callus cultures Promising directions for the development of technologies for the production and use of antioxidants, including biotechnological approaches to their production, as well as potential applications in new fields such as nanotechnology and future medicine, are presented. The use of antioxidants in the food and pharmaceutical industries is also discussed. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Київський національний університет технологій та дизайну | uk |
dc.subject | антиоксиданти | uk |
dc.subject | калюс | uk |
dc.subject | силімарин | uk |
dc.subject | радикали | uk |
dc.subject | розторопша плямиста | uk |
dc.title | Технологія одержання антиоксидантів за допомогою калюсної культури | uk |
dc.title.alternative | Technology of obtaining antioxidants using callus culture | uk |
dc.type | Дипломний проект | uk |
local.contributor.altauthor | PRYSEDKO, Alina | - |
local.subject.faculty | Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій | uk |
local.subject.department | Кафедра біотехнології, шкіри та хутра | uk |
local.subject.method | 1 | uk |
local.diplom.group | МгБТ-23 | uk |
local.diplom.target | розробка технології отримання антиоксидантів за допомогою калюсних культур | uk |
local.diplom.object | технологія отримання калюса у рослинних культур, а також його морфологічні, фізіологічні та біохімічні властивості | uk |
local.diplom.predmet | процеси та механізми калюсоутворення у рослинних культур, зокрема вплив різних факторів на ефективність індукції калюса, його морфологічні та біохімічні характеристики, а також можливість використання калюса для виробництва вторинних метаболітів та інших біологічно активних речовин | uk |
local.diplom.method | теоретичні методи дослідження, такі як пошук, аналіз, узагальнення, систематизація, пояснення та класифікація; потенціометричний метод, потенціометричний метод визначення АОЄ з використанням системи K3[Fe(CN)6]/K4[Fe(CN)6], спектрофотометричний метод визначення з використанням радикалу DPPH | uk |
local.diplom.okr | Магістр | uk |
local.diplom.speciality | 162 Біотехнології та біоінженерія | uk |
local.diplom.program | Біотехнологія високомолекулярних сполук | uk |
local.contributor.altadvisor | Shcherbatiuk, Tatiana | - |
Розташовується у зібраннях: | Магістерський рівень |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Dyplom0241_Sherbatiuk.pdf | 1,57 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.