Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/27483
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Грецький, І. О. | - |
dc.contributor.author | Коробовська, Т. В. | - |
dc.date.accessioned | 2024-09-24T08:52:43Z | - |
dc.date.available | 2024-09-24T08:52:43Z | - |
dc.date.issued | 2024-06 | - |
dc.identifier.citation | Коробовська Т. В. Технологія отримання біомаси спіруліни : кваліфікаційна робота здобувача освіти першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія / Т. В. Коробовська ; наук. кер. І. О. Грецький ; рец. О. А. Охмат. – Київ : КНУТД, 2024. – 79 с. | uk |
dc.identifier.uri | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/27483 | - |
dc.description.abstract | Дипломна робота присвячена дослідженню технології отримання біомаси спіруліни Arthrospira platensis, яка стає все більш важливим компонентом для харчової промисловості та харчових добавок. Основна мета роботи – дослідження та аналіз властивостей спіруліни, її виробництва, хімічного складу, а також розробка рекомендацій щодо оптимізації технологічних процесів для промислового виробництва біомаси спіруліни. У ході роботі було запропоновано для отримання біомаси спіруліни використання закритих фотореакторів об'ємом 1200 літрів. Визначено оптимальні умови для культивування. Охарактеризовано вибір штаму та описано поживне середовище, умови його приготування й стерилізації. Виконано розрахунки об'ємів ферментера й посівних апаратів. Наведено технологічну схему виробництва спіруліни з описом стадій та представлено методики контролю якості продукції. | uk |
dc.description.abstract | The thesis is devoted to the study of the technology for obtaining Arthrospira platensis spirulina biomass, which is becoming an increasingly important component for the food industry and food additives. The main goal of the work is research and analysis of the properties of spirulina, its production, chemical composition, as well as the development of recommendations for the optimization of technological processes for the industrial production of spirulina biomass. In the course of the work, it was proposed to use closed photoreactors with a volume of 1200 liters to obtain spirulina biomass. The optimal conditions for cultivation have been determined. The selection of the strain is characterized and the nutrient medium, its preparation and sterilization conditions are described. Calculations of the volumes of the fermenter and seeders were made. The technological scheme of spirulina production is presented with a description of the stages, and methods of product quality control are presented. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Київський національний університет технологій та дизайну | uk |
dc.subject | спіруліна | uk |
dc.subject | біосинтез | uk |
dc.subject | ферментер | uk |
dc.subject | фотореактор | uk |
dc.subject | spirulina | uk |
dc.subject | Arthrospira platensis | uk |
dc.subject | biosynthesis | uk |
dc.subject | fermenter | uk |
dc.subject | photoreactor | uk |
dc.title | Технологія отримання біомаси спіруліни | uk |
dc.title.alternative | Technology of spirulina biomass production | uk |
dc.type | Дипломний проект | uk |
local.contributor.altauthor | Korobovska, Tetiana | - |
local.subject.faculty | Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій | uk |
local.subject.department | Кафедра біотехнології, шкіри та хутра | uk |
local.subject.method | 1 | uk |
local.diplom.group | ББТ-20 | uk |
local.diplom.okr | Бакалавр | uk |
local.diplom.speciality | 162 Біотехнології та біоінженерія | uk |
local.diplom.program | Біотехнологія | uk |
local.contributor.altadvisor | Hretskyi, Ihor | - |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра біотехнології, шкіри та хутра (БШХ) Бакалаврський рівень |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Dyplom162_Korobovska_Hretskyi.pdf | 1,51 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.