Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/25730
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorАбизов, В. А.uk
dc.contributor.authorСьомкін, С. О.uk
dc.date.accessioned2024-02-13T22:52:59Z-
dc.date.available2024-02-13T22:52:59Z-
dc.date.issued2023
dc.identifier.citationАбизов В. А. Етнодизайн ресторанів: сучасний досвід та основні характеристики [Текст] / В. А. Абизов, С. О. Сьомкін // Art and Design. - 2023. - № 4 (24). - С. 80-89.uk
dc.identifier.issn2617-0272
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/25730-
dc.description.abstractМета роботи – виявлення основних характеристик створення сучасного етнодизайну ресторанів з виокремленням характерних рис етнічних особливостей у дизайну інтер’єрів закладів громадського харчування на основі аналізу творчості українських і зарубіжних дизайнерів. Дослідження базується на методі комплексного аналізу та синтезу об’єктивних даних з доступних джерел інформації. Аналітична частина виконана на основі тематичних видань і Інтернет-ресурсів, а також власному досвіді авторів. Використано також методи натурних обстежень, порівняльного й типологічного аналізу. Проаналізовано сучасний досвід створення етнодизайну ресторанів і виявлено його характерні риси у різних країнах світу та України. Розглянуто зв’язок етнічного дизайну зі збереженням культурної спадщини й використанням регіональних виробів. Відокремлені основні характеристики та ключові особливості етнодизайну закладів харчування. Спираючись на сучасний проєктно-будівельний досвід і аналіз літературних джерел, окреслено місце українського етнічного дизайну у світовому просторі, визначені й сформульовані ключові характеристики створення сучасного етнодизайну ресторанів. Проведений аналіз сприятиме формуванню комплексних практичних рекомендацій до майбутніх розробок інтер’єрів закладів громадського харчування в стилі етнічного дизайну та узагальненню особливості створення сучасного етнодизайну. Результати проведеного дослідження можуть бути використані в практиці проєктування, реконструкції та будівництва ресторанів.uk
dc.description.abstractIdentification of the main characteristics of the creation of modern ethno-design of restaurants, highlighting the characteristic features of various ethnic features in the interior design of public catering establishments based on the analysis of the creativity of Ukrainian and foreign designers. The research is based on the method of comprehensive analysis and synthesis of objective data from available sources of information. The analytical part is based on thematic publications and Internet resources, as well as the authors' own experience. The methods of examinations, comparative and typological analysis were also used. The modern experience of creating ethno design of restaurants was analyzed and its characteristic features in different countries of the world and Ukraine were revealed. The connection of ethnic design with the preservation of cultural heritage and the use of regional products is considered. The main characteristics and key features of ethno design of food establishments are highlighted. Based on modern design and construction experience and analysis of literary sources, the place of Ukrainian ethnic design in the world space is outlined, the key characteristics of the creation of modern ethnic design of restaurants are defined and formulated. The conducted analysis will contribute to the formation of comprehensive practical recommendations for the future development of public catering establishments in the style of ethnic design and will help to generalize the features of the creation of modern ethnic design. The results of the conducted research can be used in the practice of design, reconstruction and construction of restaurants.en
dc.languageuk
dc.subjectетнодизайнuk
dc.subjectтрадиціїuk
dc.subjectрестораниuk
dc.subjectнародне мистецтвоuk
dc.subjectекологічністьuk
dc.subjectethno designen
dc.subjecttraditionsen
dc.subjectrestaurantsen
dc.subjectfolk arten
dc.subjectenvironmental friendlinessen
dc.titleЕтнодизайн ресторанів: сучасний досвід та основні характеристикиuk
dc.title.alternativeEthno design of restaurants: modern experienceand main characteristics
dc.typeArticle
local.contributor.altauthorAbizov, V. A.en
local.contributor.altauthorSyomkin, S. O.en
local.subject.sectionМистецтвознавство. Технічні наукиuk
local.sourceArt and Designuk
local.source.number№ 4 (24)uk
local.identifier.doi10.30857/2617-0272.2023.4.7
local.subject.method0
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)
Art and Design
Кафедра дизайну інтер'єру і меблів (ДІМ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
artdes_2023_N4_P080-089.pdf702,6 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.