Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/25674
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Шидловська, О. А. | - |
dc.contributor.author | Койба, А. І. | - |
dc.date.accessioned | 2024-02-08T08:59:41Z | - |
dc.date.available | 2024-02-08T08:59:41Z | - |
dc.date.issued | 2023-11-24 | - |
dc.identifier.citation | Койба А. І. Отримання функціонального продукту на основі ферментованого Lactobacillus acidophilus яблучного соку та дослідження його властивостей : кваліфікаційна робота за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія / А. І. Койба ; наук. кер. О. А. Шидловська ; рец. О. С. Юнгін. – Київ : КНУТД, 2023. – 93 с. | uk |
dc.identifier.uri | https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/25674 | - |
dc.description.abstract | В кваліфікаційній роботі проведено дослідження можливості ферментації яблучного соку за допомогою Lactobacillus acidophilus. Ферментація з L. acidophilus може впливати на ароматичні сполуки у яблучному соку, збільшуючи загальну насиченість ферментованого продукту, що покращує його сприйняття. Ферментація яблучного соку з використанням L. acidophilus призводить до підвищення концентрації магнію та загальної килотності без попереднього додавання глюкози на 42,7%, а з додаванням глюкози на початку ферментації підвищується концентрації вітаміну С. Отримані в роботі результати вказують на можливості регулювання складу та якості яблучних напоїв в харчовій промисловості при використанні ферментації за допомогою L. acidophilus. Цей дослідження служить важливим кроком у розумінні процесів ферментації яблучного соку з метою покращення якості та корисних властивостей кінцевого продукту. | uk |
dc.description.abstract | In the qualification work, the possibility of fermenting apple juice with Lactobacillus acidophilus was investigated. Fermentation with L. acidophilus can affect the flavor compounds in apple juice, increasing the overall saturation of the fermented product, which improves its perception. Fermentation of apple juice using L. acidophilus leads to an increase in the concentration of magnesium and total acidity without the preliminary addition of glucose by 42.7%, and with the addition of glucose at the beginning of fermentation, the concentration of vitamin C increases. The results obtained in this work indicate the possibility of regulating the composition and quality of apple beverages in the food industry using fermentation with L. acidophilus. This study serves as an important step in understanding the fermentation processes of apple juice in order to improve the quality and health benefits of the final product | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Київський національний університет технологій та дизайну | uk |
dc.subject | ферментований сік | uk |
dc.subject | біотехнологія | uk |
dc.subject | молочнокислі бактерії | uk |
dc.subject | пробіотичні властивості | uk |
dc.subject | Lactobacillus acidophilus | uk |
dc.subject | fermented juice | uk |
dc.subject | biotechnology | uk |
dc.subject | lactic acid bacteria | uk |
dc.subject | probiotic properties | uk |
dc.title | Отримання функціонального продукту на основі ферментованого Lactobacillus acidophilus яблучного соку та дослідження його властивостей | uk |
dc.title.alternative | Preparation of a functional product based on apple juice fermented with Lactobacillus acidophilus and study of its properties | uk |
dc.type | Дипломний проект | uk |
local.contributor.altauthor | Koiba, A. I. | - |
local.subject.faculty | Факультет хімічних та біофармацевтичних технологій | uk |
local.subject.department | Кафедра біотехнології, шкіри та хутра | uk |
local.subject.method | 1 | uk |
local.diplom.group | МгБТ-22 | uk |
local.diplom.target | Метою дослідження було отримання функціонального продукту на основі ферментованого яблучного соку з використанням молочнокислих бактерій Lactobacillus acidophilus та дослідження його властивостей. | uk |
local.diplom.object | Об'єктом дослідження є отримання функціонального продукту на основі ферментованого Lactobacillus acidophilus яблучного соку. | uk |
local.diplom.predmet | Предметом дослідження є характеристики та властивості функціонального продукту, отриманого на основі ферментації яблучного соку молочнокислими бактеріями Lactobacillus acidophilus. | uk |
local.diplom.method | В роботі використовували загальноприйняті методи: біологічні та мікробіологічні для проведення підготовки молочно-кислої бактерії L. acidophilus та ферментації яблучного соку L. acidophilus; фізико-хімічні для визначення концентрації магнію, калію, глюкози, вітаміну С та загальної кислотності, аналітичні та статистичні для обробки отриманих даних та формування загальних висновків. | uk |
local.diplom.okr | Магістр | uk |
local.diplom.speciality | 162 Біотехнології та біоінженерія | uk |
local.diplom.program | Біотехнологія високомолекулярних сполук | uk |
local.contributor.altadvisor | Shydlovska, O. A. | - |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра біотехнології, шкіри та хутра (БШХ) Магістерський рівень |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Dyplom162_Koiba_Shydlovska.pdf | 14,7 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.