Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/25674
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorШидловська, О. А.-
dc.contributor.authorКойба, А. І.-
dc.date.accessioned2024-02-08T08:59:41Z-
dc.date.available2024-02-08T08:59:41Z-
dc.date.issued2023-11-24-
dc.identifier.citationКойба А. І. Отримання функціонального продукту на основі ферментованого Lactobacillus acidophilus яблучного соку та дослідження його властивостей : кваліфікаційна робота за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія / А. І. Койба ; наук. кер. О. А. Шидловська ; рец. О. С. Юнгін. – Київ : КНУТД, 2023. – 93 с.uk
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/25674-
dc.description.abstractВ кваліфікаційній роботі проведено дослідження можливості ферментації яблучного соку за допомогою Lactobacillus acidophilus. Ферментація з L. acidophilus може впливати на ароматичні сполуки у яблучному соку, збільшуючи загальну насиченість ферментованого продукту, що покращує його сприйняття. Ферментація яблучного соку з використанням L. acidophilus призводить до підвищення концентрації магнію та загальної килотності без попереднього додавання глюкози на 42,7%, а з додаванням глюкози на початку ферментації підвищується концентрації вітаміну С. Отримані в роботі результати вказують на можливості регулювання складу та якості яблучних напоїв в харчовій промисловості при використанні ферментації за допомогою L. acidophilus. Цей дослідження служить важливим кроком у розумінні процесів ферментації яблучного соку з метою покращення якості та корисних властивостей кінцевого продукту.uk
dc.description.abstractIn the qualification work, the possibility of fermenting apple juice with Lactobacillus acidophilus was investigated. Fermentation with L. acidophilus can affect the flavor compounds in apple juice, increasing the overall saturation of the fermented product, which improves its perception. Fermentation of apple juice using L. acidophilus leads to an increase in the concentration of magnesium and total acidity without the preliminary addition of glucose by 42.7%, and with the addition of glucose at the beginning of fermentation, the concentration of vitamin C increases. The results obtained in this work indicate the possibility of regulating the composition and quality of apple beverages in the food industry using fermentation with L. acidophilus. This study serves as an important step in understanding the fermentation processes of apple juice in order to improve the quality and health benefits of the final productuk
dc.language.isoukuk
dc.publisherКиївський національний університет технологій та дизайнуuk
dc.subjectферментований сікuk
dc.subjectбіотехнологіяuk
dc.subjectмолочнокислі бактеріїuk
dc.subjectпробіотичні властивостіuk
dc.subjectLactobacillus acidophilusuk
dc.subjectfermented juiceuk
dc.subjectbiotechnologyuk
dc.subjectlactic acid bacteriauk
dc.subjectprobiotic propertiesuk
dc.titleОтримання функціонального продукту на основі ферментованого Lactobacillus acidophilus яблучного соку та дослідження його властивостейuk
dc.title.alternativePreparation of a functional product based on apple juice fermented with Lactobacillus acidophilus and study of its propertiesuk
dc.typeДипломний проектuk
local.contributor.altauthorKoiba, A. I.-
local.subject.facultyФакультет хімічних та біофармацевтичних технологійuk
local.subject.departmentКафедра біотехнології, шкіри та хутраuk
local.subject.method1uk
local.diplom.groupМгБТ-22uk
local.diplom.targetМетою дослідження було отримання функціонального продукту на основі ферментованого яблучного соку з використанням молочнокислих бактерій Lactobacillus acidophilus та дослідження його властивостей.uk
local.diplom.objectОб'єктом дослідження є отримання функціонального продукту на основі ферментованого Lactobacillus acidophilus яблучного соку.uk
local.diplom.predmetПредметом дослідження є характеристики та властивості функціонального продукту, отриманого на основі ферментації яблучного соку молочнокислими бактеріями Lactobacillus acidophilus.uk
local.diplom.methodВ роботі використовували загальноприйняті методи: біологічні та мікробіологічні для проведення підготовки молочно-кислої бактерії L. acidophilus та ферментації яблучного соку L. acidophilus; фізико-хімічні для визначення концентрації магнію, калію, глюкози, вітаміну С та загальної кислотності, аналітичні та статистичні для обробки отриманих даних та формування загальних висновків.uk
local.diplom.okrМагістрuk
local.diplom.speciality162 Біотехнології та біоінженеріяuk
local.diplom.programБіотехнологія високомолекулярних сполукuk
local.contributor.altadvisorShydlovska, O. A.-
Розташовується у зібраннях:Кафедра біотехнології, шкіри та хутра (БШХ)
Магістерський рівень

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dyplom162_Koiba_Shydlovska.pdf14,7 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.