Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/24965
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМоргулець, О. Б.-
dc.date.accessioned2023-11-01T13:41:42Z-
dc.date.available2023-11-01T13:41:42Z-
dc.date.issued2014-08-
dc.identifier.citationМоргулець О. Б. Класифікація та систематизація послуг в контексті розвитку теорії сервіс-менеджменту / О. Б. Моргулець // Економіка та держава. – 2014. – № 8. – С. 47-50.uk
dc.identifier.issn2306-6806uk
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/24965-
dc.description.abstractУ статті проаналізовано наукові підходи до класифікації послуг, узагальнено і уточнено класифікаційні ознаки, розширено класифікаційний ряд новими позиціями та запропоновано авторський підхід до систематизації критеріїв класифікації. Науковою новизною є розширення класифікаційного ряду послуг за: динамікою розвитку, рівнем трудомісткості, рівнем автоматизації процесу обслуговування, терміном використання послуги, часовим проявом ефекту корисності, а також авторський підхід до систематизації критеріїв класифікації послуг шляхом виокремлення чотирьох груп за характеристикою: об'єкту обслуговування (споживача); суб'єкту обслуговування (виробника); виду послуги; технологічного процесу виробництва послуги. Представлені результати дослідження покращують розуміння сутності послуг дозволяють виділити характерні риси кожного виду, визначити специфіку методів управління ними, що створює підгрунтя для подальших розробок, перспективою розвитку яких є розширення теоретико-методологічних засад менеджменту підприємств сфери послуг.uk
dc.description.abstractAn existing scientific approaches to the classification of services is analyzed in this article. Also summarized and refined classifications, expanded the classification row with new positions and proposed architectural approach to the systematize of the classification criteria. The scientific novelty is the extension of the classification row of services: the dynamics of development, the level of complexity, the level of process automation service, the term of the service, temporal manifestation of the effect of the utility and the author's approach to the systematization of criteria for the classification of services by distinguishing of four groups accordingly to the following characteristics: the object of services (consumer), the subject of service (the supplier); type of service; process of production services. The results of research improve understanding of the nature of services, also it provide characteristics of each species to determine the specific methods of management, which forms the basis for the further development, the prospect of which is an extension of the theoretical and methodological principles of management of service industries.uk
dc.language.isoukuk
dc.subjectпослугаuk
dc.subjectсфера послугuk
dc.subjectкласифікаціяuk
dc.subjectсистематизаціяuk
dc.subjectкласифікаційні критерії (ознаки)uk
dc.subjectсервіс-менеджментuk
dc.subjectserviceuk
dc.subjectfield of serviceuk
dc.subjectclassificationuk
dc.subjectsystematizationuk
dc.subjectclassification criteria (evidences)uk
dc.subjectservice managementuk
dc.titleКласифікація та систематизація послуг в контексті розвитку теорії сервіс-менеджментуuk
dc.title.alternativeClassification and systematization of services in the context of the theories of service managementuk
dc.typeArticleuk
local.contributor.altauthorMorhulets, Oksana-
local.subject.sectionЕкономіка, фінанси, менеджментuk
local.sourceЕкономіка та державаuk
local.sourceEkonomika ta derzhavauk
local.subject.facultyФакультет культурних і креативних індустрійuk
local.identifier.sourceВидання Україниuk
local.subject.departmentКафедра туризму та готельно-ресторанного бізнесуuk
local.subject.method1uk
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації (статті)
Кафедра туризму та готельно-ресторанного бізнесу (ТГРБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Morgulets_stattya.pdf189,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.