Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/19007
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorFukleva, L. A.-
dc.contributor.authorGrechana, Olena-
dc.contributor.authorSaliy, O. O.-
dc.date.accessioned2021-12-01T10:14:55Z-
dc.date.available2021-12-01T10:14:55Z-
dc.date.issued2021-08-
dc.identifier.citationFukleva L. A. Study chemical compounds satureja montana for prospective species in Ukrainian flora / L. A. Fukleva, O. Grechana, O. Saliy // Abstracts for 5th International Symposium on Phytochemicals in Medicine and Food (5-ISPMF), August 25 - September 01, 2021, Nanchang, China. – Р. 403.uk
dc.identifier.urihttps://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/19007-
dc.description.abstractSummer (or garden) and winter savory in Ukraine are not official plants, but are included in the Pharmacopoeias of France and other countries. The study of the composition of the essential oil from herbal raw materials of this plant, which is cultivated in the south of Ukraine, was the aim of our work. The essential oil of winter savory (fugitive, highly mobile, light-yellow liquid) was obtained using the hydrodistillation method. A sample of the obtained essential oil was analyzed by gas-liquid chromatography on a Percin Elmer XL appliance, which is equipped with a flamingly-ionization detector and anAutosystem capillary column with a mass-detector Q-Mass 910 with a length of 30 m and an internal diameter of 0.25 mm. 24 components were identified.uk
dc.language.isoenuk
dc.publisherInternational Association of Dietetic Nutrition and Safety (IADNS), Phytochemical Society of Europe (PSE) and the Phytochemical Society of Asia (PSA)uk
dc.subjectessential oil compositionuk
dc.subjectwinter savoryuk
dc.subjectgas-liquid chromatographyuk
dc.titleStudy chemical compounds satureja montana for prospective species in Ukrainian florauk
dc.typeThesisuk
local.subject.sectionХімічні технології та екологічна безпекаuk
local.subject.facultyФакультет хімічних та біофармацевтичних технологійuk
local.subject.departmentКафедра промислової фармаціїuk
local.conference.locationNanchang University, Chinauk
local.conference.date2021-08-25-
local.conference.namePhytochemicals in Medicine and Food (5-ISPMF)uk
local.subject.method1uk
Розташовується у зібраннях:Кафедра промислової фармації (ПФ)
Матеріали наукових конференцій та семінарів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
PP67_Study_chemical_compounds_satureja_montana-403.pdf214,63 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.